Вплив як тип інтегративної взаємодії: література й кіно - Пуніна, Ольга; Punina, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті зосереджено увагу на такому типі інтегративної взаємодії щодо зв’язку літератури та кінематографа, як вплив. Звернення до цього типу зумовлене тим, що специфіка дії засобів кіномови на художньо-літературний твір передовсім полягає у появі змінених засобів (прийомів) у самій літературі. In clause the attention is concentrated on such type интегративного of interaction, as influence, under the attitude of the literature and кинематографа. The reference to this type is explained by specificity of action of receptions of language of cinema on art-literary product in such way, that there is a change of receptions of the literature.
Influence as a Type Integrative of Interaction: the Literature and Cinema
Keywords: вплив; синтез; симуляція; кіномистецтво; художня проза; influence; synthesis; simulation; motion picture arts; art prose