Матеріалознавство: силабус - Шаварова, Ганна Петрівна (My University, 2020)
Дисципліна «Матеріалознавство» викладається для студентамів 4-го курсу спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали». У курсі матеріалознавства вивчаються внутрішні перетворення, які протікають у матеріалах при зміні температури або при хімічному і механічному впливах на них. Внаслідок цих процесів формується певна структура матеріалу. Від структури і хімічного складу матеріалу залежать його властивості. Вивченням цього взаємозв'язку і займається матеріалознавство. Вивчаються структурні особливості та формулюються критерії вибору матеріалів з певними властивостями: фотоелектричних, сегнетоелектричних, термоелектричних, матеріалів нелінійної оптики, оптоволоконних кабелів, тощо. Курс матеріалознавства передбачає також вивчення методів та приладів дослідження механічних властивостей матеріалів.
Освітній рівень: бакалавр; Галузь знань:10 – Природничі науки; Спеціальність:105 – Прикладна фізика та наноматеріали(природничі науки)