До питання про приналежність «історичної спадщини» Київської Русі - Ткачук, Анатолій Петрович; Tkachuk, Anatolii P. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1996)
Проаналізовано українські та російські дослідження щодо приналежності «історичної спадщини» Київської Русі. Досліджено теорії походження державності в Україні та Росії.

Ukrainian and Russian studies on the belonging of the "historical heritage" of Kievan Rus are analyzed. The theory of the origin of statehood in Ukraine and Russia is researched.
To the issue of belonging to the "historical heritage" of Kievan Rus
Keywords: історіографія; Київська Русь; історична спадщина; походження державності; historiography; Kievan Rus; historical heritage; the origin of statehood