Бібліотечна система Волинської області як об’єкти туристичної інфраструктури - Качаровський, Роман Євгенович; Єрко, Ірина Володимирівна; Чир, Надія Вікторівна; Антипюк, Олена Володимирівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Невід’ємною складовою закладів дозвілля та розваг є бібліотеки. Вони діють на підставі ЗУ «Про бібліотеки і бібліотечну справу», де бібліотеки визначені як інформаційний, культурний, освітній заклад (установа, організація) або структурний підрозділ, що має упорядкований фонд документів, доступ до інших джерел інформації та головним завданням якого є забезпечення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів бібліотеки. Всі бібліотеки України об’єднані в бібліотечну систему – розгалужену мережу бібліотек різних видів – яка в свою чергу надає ряд бібліотечних послуг – для задоволення інформаційних, науково-дослідних, освітніх, культурних та інших потреб користувачівдіють філіали бібліотечної системи району з невеликими фондами літератури, часто застарілим обладнанням. Для міст обласного значення характерною є централізація фондів у великих установах, оснащених обладнанням (зокрема мережею Інтернет), оновленими фондами та достатньою кількістю висококваліфікованих фахівців.
Keywords: бібліотека; туризм; пізнавальний туризм; туристичний об’єкт; туристична інфраструктура; Волинська область