Трансформація конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії у повоєнний період - Єрко, Ірина Володимирівна; Ковальська, Любов (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У монографії досліджено еволюцію теорій трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Обґрунтовано основну ідею розробленої концепції, яка полягає у забезпеченні балансу інтересів між виробниками та споживачами туристичних продуктів. Розглянуто категоріальний апарат, який характеризує трансформацію конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Виокремлено критерії конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Окреслено підходи та ознаки до змістової характеристики поняття «трансформація»., Проведено дослідження зарубіжного досвіду моделей трансформації економіки у повоєнний період на предмет їх імплементації у вітчизняну практику розвитку конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Розроблено модель трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Розроблено методологічний концепт трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії, Наведено характеристику сценаріїв реалізації методологічного концепту трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Проведено дослідження існуючих методичних підходів до аналізу та оцінки конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Проведено відповідно до розробленої методики аналітичне дослідження конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Здійснено комплексну оцінку конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Розроблено механізм трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії, Обґрунтовано підхід до вибору інструментів трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Запропоновано підхід до інституціоналізації трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Сформовано модель інфраструктурного забезпечення трансформації конкурентного потенціалу суб’єктів туристичної індустрії. Розроблено стратегічне моделювання конкурентного потенціалу туристичних компаній в умовах динамічного ринку. Результати проведено дослідження б
Keywords: туризм; туристична індустрія; конкурентний потенціал; 338.48:659.113.23(20)