До питання сольно-концертного та естрадно-ансамблевого домрового виконавства - Дзяман, Зінаїда Василівна (My University, 2022)
В кінці ХХ століття завершився процес становлення домрового виконавського мистецтва, визначився його статус як самостійної гілки народно-інструментального виконавства. Поява нових форм побутування домрового мистецтва, насамперед розвиток сольно-концертного і естрадно-ансамблевого виконавства, а також створення нового репертуару, що включає найрізноманітніші жанри і форми творів, написаних спеціально для виконання на домрі з використанням сучасної музичної мови – все це вимагало істотного збагачення виконавських засобів вираження і поставило перед виконавцями різнорівневі завдання в порівнянні з установками попереднього періоду.
Keywords: домра; сольно-концертне виконавство; естрадно-ансамблеве виконавство