Моделювання зміни в дитячому літньому оздоровчому таборі в напрямі оздоровчої діяльності - Костюк, П.; Kostiuk, P. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено принципи моделювання зміни в дитячому літньому оздоровчому таборі з огляду на підвищення її оздоровчої ефективності. Процес моделювання зміни повинен уключати розроблення концепту-альної, цільової, структурної та змістової моделей. Процес фізичного виховання в літніх оздоровчих таборах потрібно актуалізувати, упливаючи на формування позитивної емоційно-моральної атмосфери в дітей. Дотримання принципів актуалізації забезпечить покращення й підтримання досягнутого рівня здоров’я не тільки під час оздоровлення в таборі, а й у процесі повернення дитини у звичні умови проживання The article deals with the principles of modeling of the season in a children’s summer camp in view of improving its efficiency improving. The modeling process should include the development of conceptual, task, structural, and content models. The process of physical education in summer camps need to update, affecting the formation of positive emotional and moral atmosphere in children. Compliance with the principles of mainstreaming will improve and maintain the achieved level of health not only during the recovery in the camp, but also in the process of returning the child to the usual living conditions.
Modeling of the Season in a Children’s Summer Camp in the Direction of Recreational Activities
Keywords: літній оздоровчий табір; моделювання; оздоровча діяльність; children’s summer camp; modeling; recreation activities; 796.01/.05+374+379.8