Леся Українка в соціолінгвістичних і науково-публіцистичних працях Юрія Шевельова - Приймачок, Оксана; Pryimachok, Oksana (Німецько-Українське Наукове Об’єднання ім. проф. Юрія Бойка-Блохина, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У статті з’ясовано факти звернення (апеляції) Юрія Шевельова до феномену Лесі Українки, епізодів її життя і творчості як фактичного матеріалу для дослідження соціолінгвістичних проблем та інших питань прикладної лінгвістики. This article investigates the appeal of Yurii Shevelov to the phenomenon of Lesia Ukrainka, the episodes of her life and oeuvre as a factual material for the research of sociolinguistic matters and other issues of applied linguistics.
LESIA UKRAINKA IN SOCIOLINGUISTIC AND SCIENTIFIC NON-FICTION WORKS BY YURII SHEVELOV
Keywords: соціолінгвістика; наукова публіцистика; діаспора; Леся Українка; Юрій Шевельов; sociolinguistics; scientific non-fiction; diaspora; Lesia Ukrainka; Yurii Shevelov