Перспективи розвитку агро- та екотуризму на Волинському Поліссі - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна; Karpiuk, Zoia K.; Kacharovskyi, Roman Ye.; Antypiuk, Olena V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Важливою умовою туристичної привабливості території з огляду на зростаючі темпи урбанізації та динамічні екологічні зміни є якість довкілля. Останнім часом у країнах Європи і Північної Америки набувають значного поширення і активно розвиваються екологічний, сільський (зелений), агротуризм, екоагротуризм. Вони користуються попитом і в людей середнього достатку, і в заможної частини населення, надаючи можливість насамперед міським мешканцям відпочити та відновити сили на природі, у сільській місцевості, позбутися стресів, відвідати місцеві пам’ятки та ознайомитися із народними ремеслами, сільськими звичаями, обрядами, фолькльором.
Keywords: туризм; зелений туризм; агротуризм; екологічний туризм; Волинська область; Волинське Полісся