Правові аспекти регулювання криптовалют та блокчейн-технологій в Україні - Старчук, Оксана Володимирівна; Чубоха, Надія Федорівна; Андросович, Артур В’ячеславович (Національна академія внутрішніх справ Україн, 2024)
У статті досліджено особливості розвитку фінансово-правового регулювання ринку криптовалют та блокчейн-технологій у зв’язку з процесом глобалізації. Акцентовано увагу на проблемах, що виникають через часткові спроби вирішити завдання регулювання ринку криптовалют на рівні національного права без досягнення позитивної динаміки в цій сфері на міжнародному рівні. Принципи міжнародного права мають стати домінуючим підґрунтям для міжнародного співробітництва у сфері регулювання ринків криптовалют. Установлено комплекс принципів гармонізації національних і міжнародних інтересів у регулюванні ринків криптовалют і блокчейн-технологій в умовах глобалізації.
Keywords: віртуальні активи; блокчейн-технології; глобалізація; правове регулювання; перспективи впровадження; 34.082:336.763:004.738.5