Сучасний стан організації позакласної роботи з фізичної культури - Бєлікова, Наталія Олександрівна; Подубінська, Світлана Віталіївна (Кам'янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2019)
У статті досліджено особливості організації позакласної роботи з фізичної культури в закладах загальної середньої освіти. Визначено, що позакласна робота з фізичної культури є оптимальним засобом залучення учнів до систематичних занять фізичними вправами, що сприяє зміцненню та збереженню їх здоров’я, проведенню активного дозвілля і відпочинку. З метою визначення сучасного стану позакласної роботи з фізичної культури в закладах загальної середньої освіти проведено анкетування серед учителів фізичної культури (53 особи) та учнів 5–9 класів (277 осіб) м. Луцька Волинської області. Встановлено, що майже 1/2 частина учителів фізичної культури систематично проводять фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи, розробляють фізкультурно-оздоровчі програми для учнів своєї школи. Але значна частина учнів (майже 2/3) не залучена з тієї чи іншої причини до організації корисного дозвілля та активного відпочинку. Учні зацікавлені в урізноманітненні проведення позакласної роботи з фізичної культури за рахунок розширення видів рухової активності та включення різних видів спорту.
Keywords: учитель фізичної культури; учень; позакласна робота; гурток; фізична культура