Параграфемні засоби як маркери інтонації сучасного англомовного художнього тексту - Ковалевська, Т. І.; Kovalevska, T. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто роль, класифікацію та функції параграфемних (метаграфемних) засобів, що функціонують у сучасних друкованих англомовних художніх текстах. Корпус параграфемних засобів стилістики художнього тексту постає як потужна невербальна семіотична система, що є джерелом творення смислу та його прирощення. У письмовому тексті пара графемні одиниці є маркерами інтонації, засобами спрощення візуального сприйняття тексту й особливою смислотворчою системою невербальних знаків. The article explores the roles, classification and functions of paragraphemic (metagraphemic) means functioning in modern English printed fictional texts. The framework of stylistic paragraphemic means in fictional texts presents itself as a powerful nonverbal semiotic system, which is the source of meaning creation and appearance of additional meaning. Paragraphemic units serve as intonation markers, means of simplifying of visual information perception and as a special nonverbal sign system of meaning creation in a printed text.
Paragraphemic Means as Markers of Intonation in the English Fictional Text
Keywords: параграфемні засоби; paragraphemic means; додатковий семіотичний код; additional semiotic code; художній друкований текст; printed fictional text