Тезаурус Ю. І. Крашевського крізь призму вертикального контексту повісті «Sieroce dole» - Васейко, Юлія; Vaseiko, Julia (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено тезаурус Ю. І. Крашевського крізь призму вертикального контексту його літературної спадщини, зокрема повісті «Sieroce dole», визначено джерела формування світогляду майстра слова, проана-лізовано специфіку вербального вираження авторського тезаурусу в художньому творі. Krashevski’s thesaurus through the prism of vertical context of his artistic heritage including the story «Sieroce dole» was investigated in the article, the sources of the creating of master’s word were determinated, the specific of verbal expression of author’s thesaurus in the word of art was analyzed.
Krashevski’s Thesaurus Through the Prism of Vertical Context of the Story «Sieroce dole».
Васейко Ю. Тезаурус Ю. І. Крашевського крізь призму вертикального контексту повісті «Sieroce dole» / Юлія Васейко // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 24-28.
Keywords: тезаурус; імпліцит; вертикальний контекст; алюзія; thesaurus; implicit; vertical context; allusion