Віктимологія та пенітенціарна психологія - Мудрак, Ігор Аркадійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою вивчення дисципліни «Віктимологія та пенітенціарна психологія» є оволодіння студентами системою понять пенітенціарної психології, формування здатності творчо мислити, вирішувати психологічні проблеми й приймати продуктивні рішення у сфері пенітенціарної практики з урахуванням вимог диференційованого підходу, індивідуальних особливостей особистості та психолого-педагогічних закономірностей взаємодії між людьми, набуття теоретичних знань, практичних умінь та навичок з використання психологічних технологій. У методичних рекомендаціях представлені завдання та діагностичний інструментарій до лабораторних занять з навчального курсу «Віктимологія та пенітенціарна психологія» для студентів освітнього ступеня «магістр» денної та заочної форм навчання спеціальності «Психологія».
Keywords: пенітенціарна психологія; психологія засудженого; девіантна поведінка; професійна деформація; 343.988(072)+343.811:159.9(072)