Вплив глобалізаційних процесів на етнокультурні ідентичності в сучасному вимірі - Глебова, Наталя Іванівна; Глебова, Наталья Ивановна; Hlebova, Natalia I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано глобалізацію як комплекс економічних, політичних, технологічних і культурних процесів. Відстежено їх вплив на основні види життєдіяльності суспільства, встановлення зв’язку між людьми, універсального і всеохоплюючого, особливо взаємовплив з певною локальністю. Globalization as a complex of economical, political, technological and cultural processes is analyzed in the article. Their impact on the main types of vital activity of the society, establishment of connections between people, universal and total, especially interaction with certain locality are observed.
The Influence of Global Processes on Ethnocultural Identity in Modern Measurement
Keywords: глобалізація; етнокультурна ідентичність; етнічні процеси; globalization; ethno-cultural identity; ethnic processes