Морально-етичні засади діяльності органів та установ виконання кримінальних покарань - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Прикарпатський юридичний інститут Львівського державного університету внутрішніх справ, 2010)
Моральні норми створюють основу для здійснення кримінального покарання відповідно до нормативних приписів і є внутрішнім мотиваційним чинником для справедливих і законних рішень та дій з боку органів і установ виконання покарань та їх персоналу. Суб’єкт, який відбуває кримінальне покарання, має бути упевнений у законності, повноті, об’єктивності, а отже, у справедливості таких дій. При цьому, вирішення поставленої проблеми повинно бути пов’язане з визначенням обов’язкових моральних вимог, що мають враховуватися усіма суб’єктами кримінально-виконавчого процесу. Такі вимоги повинні бути виражені в Кримінально-виконавчому кодексі.
Keywords: кримінально-виконавча система; морально-гуманістичні засади