Леся Українка - Агатангел Кримський: історія становлення та спілкування - Романов, Сергій; Romanov, Serhiy (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано особливості ідейно-світоглядного та творчого становлення особистості Лесі Українки та А. Кримського. Життєвий і творчий шлях митців розглянуто в зіставному аспекті та в історико-культурному контексті епохи кінця ХІХ – початку ХХ ст.This article is devoted to peculiarities highprincipled and world outlook and creative development of the individual Lesya Ukrainka and A. Krumskyi are researched. Life and creative way of a writers in comparative aspect and historical and cultural contexts of the epoch and XIX – beginning XX century is researched.
Lesya Ukrainka – Aghatangel Krumskyi: the History of Development and Intercommunication
Keywords: дружба; родина; листування; релігія; ідеологія; мистецтво; історія; наука; friendship; correspondence; female; religion; ideology; art; history; science