Фольклоризм творчості Лесі Українки: теоретичний аспект - Семенюк, Лариса Степанівна; Semenyuk, L. S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті з’ясовуються теоретичні аспекти фольклоризму літературної творчості Лесі Українки: фактори, що визначили орієнтацію поетеси на фольклор, найголовніші прикмети її фольклоризму та особливості рецепції письменницею фольклорного матеріалу. The theoretical aspect of the folklores in the literary creation of Lesia Ukrainka are explicating in the article: the factors which determinated the poetess’s orientation on the folklore, the main signs of the folklores and the peculiarities of the author’s reception of folkloric material.
The folklores of Lesia Ukrainka works: theoretical aspect
Keywords: фольклор; фольклоризм; рецепція; фольклорно-літературні зв’язки; стилізація; наслідування; переосмислення; folklore; folklores; reception; folkloric-literary; relations; stylization; imitation; reinterpretation