Доцільність використання податкових пільг як інструменту податкового регулювання - Мосійчук, Ю. О.; Mosiichuk, Yu. O. (My University, 2017)
Визначено, що застосування податкових пільг, незважаючи на ряд недоліків, є доцільним та дієвим інструментом податкового регулювання держави. Практика використання даного інструменту у вітчизняній податковій системі має свої позитивні та негативні аспекти, та потребує подальшого удосконалення на оптимізації на державному рівні. Зокрема, при наданні податкових пільг необхідно більш суворо здійснювати перевірку платника податків, якому надаються пільги, для унеможливлення намірів незаконного збагачення. It was determined that the use of tax incentives are appropriate and efficient instrument of fiscal management of the state. The use of this instrument in the domestic tax system has its positive and negative aspects, and needs further improvement to optimize the state level. In particular, the tax benefits should be more strictly to verify the taxpayer, which provided benefits to prevent illicit enrichment intentions.
The feasibility of using tax incentives as an instrument of tax regulation
Keywords: податки; податкові пільги; податкове регулювання; taxes; tax breaks; tax regulations