Роль дидактичних ігор в процесі навчання шкільного курсу інформатики - Поплавська, Аліна Ігорівна; Юнчик, Валентина Леонідівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Досліджено роль дидактичних ігор в шкільному курсі інформатики. Проаналізовано зміст і значення дидактичної гри в навчальній діяльності. Описано види дидактичних ігор. Показано правила, вимоги та методику проведення гри на уроках інформатики. Описано методичні особливості проведення уроків з використанням електронних дидактичних ігор. Розроблено систему дидактичних ігор та приклади їх застосування в процесі вивчення теми «Алгоритми та програми» у 5 класі.
The role of didactic games in the course of teaching school computer science.
Keywords: дидактичні ігри; шкільний курс інформатики; алгоритми та програми; Didactic Games; School Informatics; Algorithms and Programs; 004.43