Використання засобів наочності для формування лексичних навичок в учнів основної школи на уроках англійської мови - Дручок, Інна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У магістерській роботі досліджено використання наочних засобів для формування лексичних навичок учнів основної школи на уроках англійської мови. Робота висвітлює психолого-педагогічні основи використання візуальних, аудіальних та аудіовізуальних матеріалів. Авторка аналізує різні типи наочності та їх вплив на засвоєння нової лексики. Проведено педагогічний експеримент, який продемонстрував, що інтеграція наочних засобів у навчальний процес сприяє покращенню запам'ятовування та активного використання лексичних одиниць. Розроблено програму, що включає 12 уроків з використанням різних типів наочності, яка показала високу ефективність у підвищенні мовленнєвої компетенції учнів. Результати дослідження можуть бути застосовані у практиці викладання англійської мови для вдосконалення методик навчання.
Keywords: наочність; лексичні навички; учні основної школи; аудіальні засоби; педагогічний екперимент