Основні характеристики нового Закону України "Про місцеві вибори" - Малиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Зважаючи на реформу місцевого самоврядування та процес децентралізації влади, що зараз проходять в Україні, дослідження місцевого виборчого законодавства є актуальним завданням, що стоїть перед політичною наукою. У статті проаналізовано основні положення Закону України «Про місцеві вибори» та схарактеризо¬вано його позитивні та негативні аспекти. Застосовано такі методи, як спостереження, порівняння, аналіз і синтез, прогнозування. Результати дослідження становлять аналітичний матеріал для політичних партій, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, який можна використати під час виборчих кампаній та вироблення відповідних висновків щодо подальшої діяльності місцевих організацій політичних партій та представницьких органів місцевого самоврядування. Наукова новизна полягає в тому, що це одна з перших наукових статей, у якій здійснено аналітичний аналіз нового місцевого виборчого законодавства.

Because of the local government reform and decentralization of power that is taking place in Ukraine, the study of local election laws is an urgent task facing political science. The article aims to analyze the main provisions of the Law of Ukraine «On local elections* and the characteristics of its positive and negative aspects. In the article the methods of observation, comparison, analysis and synthesis, prediction. Results of the study are analytical material for political parties, state and local governments, which can be used during the ongoing electoral campaigns and develop appropriate conclusions on the future of local party organizations and representative bodies of local self-government. Scientific innovation is that it is one of the first scientific papers, which carried out an analytical analysis of new local election law. The practical significance of article material is the ability to use them in the electoral process.
Basic Description of the New Law of Ukraine "On local elections"
Keywords: місцеві вибори; партії; виборча система; місцеве самоврядування; місцева рада; депутат; виборці; local elections; parties; electoral system; local government; local council; deputy; voters