Психокорекційна робота практичного психолога з неповнолітніми правопорушниками - Магдисюк, Людмила Іванівна; Павлова, Богдана Василівна; Mahdysiuk, Liudmyla I.; Pavlova, Bohdana V. (Регіональна рада молодих вчених при управлінні освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, 2018)
На сьогоднішній день стрімко поширюється злочинність серед неповнолітніх, традиційні методи боротьби і покарання є недостатньо дієвими. Тобто, немає ознак того, що вище зазначені заходи допомогли б остаточно змінити спосіб життя неповнолітнього у суспільстві. Навпаки, природною реакцією на жорстокість стає ще більша жорстокість та агресія, що призводить тільки до зростання рівня злочинності і рецидивів. Важливо проводити відповідну роботу з такими особами, яка буде спрямована на зміну визначених особливостей психіки, тобто станів, ознак, процесів і котра допоможе зменшити поширення злочинності серед даної категорії осіб.
Keywords: судово-психологічна експертиза; особистість; судова психологія; методи судової психології; тести; інтерв’ю; лабораторний експеримент; природний експеримент; ретроспективний аналіз; спостереження