Стильовий синкретизм у романах Бориса Харчука - Луцан, Леся; Lutsan, Lesya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті простежено стильовий синтез у романістиці Б. Харчука, який визначає художню самобутність творів митця, їх місце в українському літературному дискурсі 50–80-х рр. ХХ ст.; досліджено реалістичні, неоромантичні, екзистенціальні, барокові традиції в моделюванні дійсності романів «Волинь», «Межі і безмежжя», «Майдан», «Хліб насущний», «Кревняки» в контексті естетичних шукань письменника. This article traces the syncretism of styles in the novels of B. Kharchuk that defines the artistic identity of the artist’s works and their place in the Ukrainian literary discourse of the 1950-80s. Realistic, neo-romantic, existential and baroque traditions are investigated in the novels «Volyn», «Borders and Immensity» («Mezi i Bezmezhzhya»), «Square» («Maydan»), «Daily Bread» («Shchodennyy Khlib») and «Krevnyaky» in the context of the aesthetic tendencies of the writer.
The Syncretism of Styles in the Novels of Borys Kharchuk
Луцан Л. Стильовий синкретизм у романах Бориса Харчука / Леся Луцан // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 66-71.
Keywords: екзистенціалізм; модернізм; наратив; реалізм; роман; стиль; existentialism; modernism; narrative; realism; romance; style