Критерії керованості з множини початкових станів на термінальну множину для лінійних дискретних систем - Пічкур, В. В.; Собчук, Валентин Володимирович; Таірова, М. С.; Башняков, О. М.; Pichkur, V. V.; Sobchuk, Valentyn V.; Tairova, M. S.; Bashniakov, O. M. (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018)
Розглядаються умови керованостi для лiнiйних нестацiонарних дискретних систем з множини початкових станiв на термiнальну множину. Введено означення трьох видiв керованостi: з множини в множину; зi всiєї множини початкових умов на термiнальну множину; з множини початкових умов на всю термiнальну множину. Для кожного з них побудовано функцiї керованостi, обгрунтовано необхiднi i достатнi умови керованостi, а також наведено вiдповiднi приклади. In the article we consider controllability conditions from an initial set to a terminal set for a linear non-homogenous discrete system. We introduce three types of controllability: from an initial set to a terminal set; from a whole set of initial conditions to a terminal set; from a set of initial conditions to an entire terminal set. Necessary and sufficient conditions of controllability are proved using controllability function.
Linear discrete systems controllability from a set of initial states to a terminal set
Keywords: дискретнi системи; керованiсть; керування; функцiя керованостi; discrete systems; controllability; control; controllability function