Виховання у Стародавній Греції: соціокультурний контекст - Гусак, Петро Миколайович; Гусак, Людмила Євгенівна; Мартіросян, Леся Анатоліївна; Husak, Petro M.; Husak, Liudmyla Ye.; Martirosian, Lesia A. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
У навчальному посібнику представлено комплексне історико-педагогічне дослідження виховання як соціокультурного феномену (період античності). Аналіз історичної еволюції виховання, здійснений у логіці цивілізаційного розвитку західноєвропейського суспільства античного періоду базується на авторському теоретико-методологічному трактуванні його сутності. Застосування соціо-культурного підходу дало можливість спроектувати узагальнену модель виховання, на основі якої розроблені конкретні моделі, що функціонували у різні історичні періоди античності у Стародавній Греції. Навчальний посібник розроблений для вивчення навчальної дисципліни «Теорія та історія соціального виховання», його матеріали можуть бути використані у практиці сучасного виховання під час вивчення курсів педагогіки та історії педагогіки в педагогічних навчальних закладах. Посібник адресований студентам, аспірантам і викладачам вищих педагогічних навчальних закладів, а також усім, хто цікавиться історією розвитку практики виховання і навчання
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, кафедра соціальної педагогіки та педагогіки вищої школи
Keywords: Соціокультурні особливості спартанського виховання; Соціальні інститути