Сучасні цифрові інструменти маркетингової аналітики - Сак, Тетяна Василівна (Національний університет «Одеська політехніка», 2024)
У статті проаналізовано сучасні підходи до маркетингової аналітики та її роль у підвищенні конкурентоспроможності бізнесу. Розглянуто ключові етапи аналітичного процесу, зокрема, визначення цілей і завдань маркетингової аналітики; вибір методів, інструментів; збір та обробка даних; аналіз даних; інтерпретація результатів та підготовка рекомендацій; прийняття управлінських рішень; проєктування змін в компанії; моніторинг та оцінка ефективності змін. Досліджено методи та інструменти, що використовуються на кожному етапі маркетингової аналітики. Окрема увага приділена дослідженню цифрових інструментів аналітики. У статті також надано порівняльну характеристику популярних аналітичних платформ (Power BI, Tableau, Looker Studio, Snowflake), що допомагають бізнесам ефективно обробляти та візуалізувати дані, приймати обґрунтовані рішення та підвищувати ефективність маркетингових стратегій.
Keywords: маркетингова аналітика; цифрові інструменти; цифровий маркетинг; маркетингова стратегія; маркетинговий аналіз; С13; M 31; M 41; O 29; 339.138:005.57:004.8