Функціонування прізвиськ у західнополіських говірках - Шульська, Наталія Миколаївна; Shulska, Nataliia M. (Волинcький національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовані прізвиська, які функціонують у західнополіських говірках. Аналіз зроблений на основних мовних рівнях: фонетичному, словотвірному, морфологічному, лексичному. Зроблено спробу представити регулярні та нерегулярні діалектні явища, простежені на матеріалі неофіційних антропонімів, засвідчити, що прізвиськотворення і говірка – взаємозв’язані та взаємообумовлені процеси.

In the article analyses nicknames which function in Dialect of Western Polissya. . The analysis is done at a basic linguistic levels: phonetic, word-formational, morphological, lexical. An attempt to present the regular and not regular dialectal phenomena traced on material of unofficial nicknames is done, to witness that nickname formation and dialect are associate processes.
The functioning nicknames in Dialect of Western Polissya
Keywords: прізвисько; говірка; мовні рівні; nickname; dialect; linguistic levels