Віскозиметричне дослідження розчинів поліаміноаренів - Аксіментьєва, Олена; Мартинюк, Галина (СНУ, 2014)
Використовуючи віскозиметрію, досліджено основні характеристики в’язкості розчинів поліаміноаренів у інтервалі температур 25–45 оС на прикладі незаміщеного поліаніліну. Показано, що основні закономірності зміни показників в’язкості залежно від температури і концентрації узгоджуються зі встановленими для тради¬ційних полімерів. За величиною характеристичної в’язкості визначено молекулярну масу поліаніліну.
Keywords: поліанілін; молекулярна маса; віскозиметрія; температурна залежність; характеристична в’язкість