Загальна хірургія. Ч. 2.2 - Галей, Микола Михайлович; Марчук, Іван Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Методичні матеріали розроблені згідно навчальної програми з ОК Педіатрія, відповідно до вимог кредитно-модульної системи навчання та містять методичні вказівки для лабораторних робіт та перелік питань для практичних занять, завдання для індивідуальної роботи студентів, а також питання контролю знань під час самостійного вивчення окремих розділів ОК та ситуаційні задачі з урахуванням їх практичного значення та клінічного застосування. Методичні розробки призначено для студентів денної форми навчання галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 222 Медицина, освітньої програми Медицина. В методичних рекомендаціях подається узагальнена інформація, методики та завдання для самостійного опрацювання питань загальної хірургії що розглядаються в закладах освіти та тести для оцінювання своїх знань. Дані наведені в методичних рекомендаціях відповідають медичним знанням, що описані у сертифікованих та затверджених підручниках для вивчення ОК22 «загальна хірургія» та є додатковим джерелом для систематизації знань під час підготовки до занять. Методичні рекомендації розраховані для студентів й викладачів медичного факультету у вищих навчальних закладах ІІІ−ІV рівнів акредитації.
Keywords: абсцес; флегмона; фурункул; карбункул; гідраденіт; мастит; бешиха; лімфаденіт; лімфангоїт; парапроктит; облітеруючий атеросклероз; облітеруючий ендартеріїт; томбофлебіт; флеботромбоз; правець; сибірка; дифтерія ран; туберкульоз; сифіліс; актиномікоз; СНІД; анаеробна інфекція; 617(076)