Динаміка конфліктної взаємодії у студентських групах - Ющишина, Лариса Олексіївна (Research Europe, 2024)
Стаття аналізує конфліктну взаємодію в студентських групах, акцентуючи увагу на індивідуальних та групових факторах, що впливають на динаміку конфліктів. Розглянуто психологічні особливості учасників, такі як акцентуації характеру, та їхній вплив на конфліктну поведінку. Наголошується на значенні асертивної поведінки для конструктивного вирішення конфліктів і створення здорового соціально-психологічного клімату. Запропоновано шляхи підвищення ефективності комунікації та розвитку навичок саморегуляції серед здобувачів вищої освіти.
Keywords: міжособистісні конфлікти; студентські групи; психологічні особливості; асертивність; саморегуляція; комунікативні навички; 005.574(075.4)