Державна політика України у сфері міграції в 2014-2024 рр. - Паньків, Надія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У Вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано її мету і завдання, об’єкт і предмет дослідження, методологічну базу, практичне значення отриманих результатів. У Розділі 1 «Теоретико-методологічні засади дослідження державної політики у сфері міграції» висвітлено стан вивчення проблеми в науковій літературі а також її теоретичні і практичні аспекти. У розділі 2 «Нормативно-правове забезпечення реалізації державної міграційної політики» здійснено структурно-функціональний аналіз діяльності владних інституцій, що здійснюють управління в сфері міграції. Розділ 3 розкриває проблемні моменти реалізації державної політики у сфері міграції й визначає шляхи оптимізації механізмів її реалізації з врахуванням умов воєнного стану. У висновках підсумовано результати дослідження.
Keywords: державна політика; Україна; міграція; державне управління