ФУНКЦІОНУВАННЯ ПРІЗВИСЬК У ЗАХІДНОПОЛІСЬКИХ ГОВІРКАХ - Шульська, Наталія; Shulska, N. (My University, 2010)
У статті проаналізовані прізвиська, які функціонують у західнополіських говірках. Аналіз зроблений на основних мовних рівнях: фонетичному, словотвірному, морфологічному, лексичному. Зроблено спробу представити регулярні та нерегулярні діалектні явища, простежені на матеріалі неофіційних антропонімів, засвідчити, що прізвиськотворення і говірка - взаємозв'язані та взаємообумовлені процеси. In the article analyses nicknames which function in Dialect of Western Polissya. . The analysis is done at a basic linguistic levels: phonetic, word-formational, morphological, lexical. An attempt to present the regular and not regular dialectal phenomena traced on material of unofficial nicknames is done, to witness that nickname formation and dialect are associate processes.
Keywords: прізвисько; говірка; мовні рівні; nickname; dialect; linguistic levels