Проекції "внутрішнього чоловіка" у творчості Ліни Костенко - Кошелюк, Олена Василівна; Kosheliuk, Olena V. (Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Sklodowskiej, 2011)
У статті зроблено спробу дослідити особливості функціонування архетипних образів у романах Ліни Костенко “Берестечко” та “Маруся Чурай”. Авторка намагалась прослідкувати втілення та характерні риси архетипів Анімусу й Аніми, використовуючи метод психоаналізу, що є проекціями “внутрішнього чоловіка” у творчості письменниці.

The article is devoted to trying investigate the particularities and functioning archetype images in the novels “Berestechko” and “Marusia Churai” by Lina Kostenko. The author wants to find out the importance and main features of the archetypes Anima and Animus as projections of “inside-man” in the poetic texts of Lina Kostenko according to the psychoanalytical method.
Keywords: психоаналіз; несвідоме; колективне несвідоме; архетип; Аніма; Анімус; архетипний аналіз; образ; psychoanalysis; unconscious; collective unconscious; archetype; Anima; Animus; archetype analysis; image