Формально-синтаксичні та комунікативні ознаки знахідного відмінка іменників - Костусяк, Наталія Миколаївна; Kostusyak, N. M. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2010)
У статті комплексно досліджено грамему знахідного відмінка, акузатив розглянуто на тлі синтаксичного рівня мови, обґрунтовано його первинні та вторинні формально-синтаксичні й комунікативні ознаки, вказано на внутрішню та зовнішню транспозиції знахідного відмінка. The article presents complex study of the accusative case grammeme. In the article the accusative case on the base of the syntactical language level is analyzed, its initial and additional forms of the formally-syntactical and communicative characteristics are described, inward and outward transpositions of the accusative case are shown.
Keywords: знахідний відмінок; акузатив; транспозиція; керований член речення; дуплексив; присудок; адвербіалізація; вербалізація; тема; рема