Історія матеріальної культури - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Історія матеріальної культури» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на оволодіння студентами знаннями про особливості формування та еволюцію матеріальної культури в різні історичні періоди.Міждисциплінарні зв’язки навчальної дисципліни: навчальна дисципліна вивчається студентами четвертого курсу на основі знань, отриманих при вивченні археології, історії України, музеології та історії музейної справи у світі та в Україні; етнології та української етнології; історії первісного та стародавнього суспільства, історії середніх віків, нового та новітнього часу.
Keywords: матеріальна культура; об’єкти матеріальної культури; семіотика матеріальної культури; природне середовище і матеріальна культура