Фазові рівноваги у системі Cu2Te–In2Te3 - Олексеюк, І. Д.; Кадикало, Е. М.; Марушко, Л. П.; Змій, О. Ф.; Парасюк, О. В.; Жбанков, О. Є.; Olekseyuk, I. D.; Kаdyкаlо, E. М.; Marushko, L. P.; Zmiy, O. F.; Parasyuk, O. V.; Zhbankov, O. Ye. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Методами диференційно-термічного та рентгенофазового аналізів досліджено фазові рівноваги у системі Cu2Te–In2Te3 та побудовано діаграму стану цієї системи. Підтверджено наявність у системі тернарних сполук CuIn5Te8 та CuInTe2, високотемпературна модифікація останньої утворює твердий розчин з ВТМ-In2Te3. Phase equilibria and the phase diagram of the Cu2Te–In2Te3 system were investigated using differential thermal analysis and X-ray diffraction methods. The existence of the ternary compounds CuIn5Te8 and CuInTe2 was confirmed in the system. The high-temperature modification of CuInTe 2 forms a continuous solid solution series with HT-In2Te3.
Phase Equilibria of the Cu2Te–In2Te3 System
Keywords: фазові рівноваги; твердий розчин; тернарна сполука; диференційно-термічний аналіз; рентгенофазовий аналіз; solid solution; phase equilibria; ternary compound; differential thermal analysis; X-ray phase analysis