Кримінально-виконавча політика і кримінально-виконавче право як засіб державотворення - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (Національна академія правових наук України, Київський регіональний центр, Науково-дослідний інститут приватного права і підприємства, ТОВ "Юрінком Інтер", 2009)
У даній статті на основі узагальнення наукової юридичної літератури, нормативних актів з кримінально-виконавчого права проаналізовано з точки зору теорії та історії держави і права сучасну ситуацію в царині кримінально-виконавчої політики й кримінально-виконавчого права, акцентуючи увагу на основних завданнях, принципах, стратегії, напрямах, формах і методах контролю держави за злочинністю.
Keywords: кримінально-виконавче право; кримінально-виконавча політика; державотворення; Україна