Атрибуція та експертиза творів мистецтва - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Атрибуція та експертиза творів мистецтва» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на вивчення студентами особливостей атрибуції творів мистецтва; виокремлення основних атрибутивних ознак живопису, графіки, скульптури та ін.; вивчення основних сучасних методик експертизи; мистецтвознавчих та технологічних методів експертизи живопису, скульптури та ін. творів мистецтва. Звертається увага на оволодіння основними методиками експертизи пам’яток, складання наукових уніфікованих паспортів та написання експертних висновків на предмети.
Keywords: атрибуція; експертиза; методи експертизи та експресаналізу творів мистецтва; сучасні методики експертизи культурних цінностей; оригінал; копія; фальсифікат; аналог; підробка; репродукція