Право на зайняття суддівською діяльністю за Судовими Уставами 1864 року - Левчук, Юлія Михайлівна; Levchuk, Yuliia M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
В сучасних умовах реформування судової гілки влади в Україні актуальним є питання удосконалення вимог законодавства до кандидатів на зайняття суддівською діяльністю. Тому вважаємо за доцільне вивчення досвіду висвітлення даного питання у правовому документі, що був покликаний регулювати правові відносини з питань організації та діяльності судової системи у царській Росії – Судових Уставах 1864 року.
Keywords: Судові Устави 1864 року; суддівська діяльність