Проблема збереження культурної спадщини творів образотворчого мистецтва в Україні підчас війни - Прокопович, Тетяна Анатоліївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Збереження культурної спадщини в умовах війни є надзвичайно важливим завданням для історії, ідентичності та культурного надбання націй. Війна є серйозною загрозою для пам’яток мистецтва через пошкодження в наслідок пожеж від обстрілів, вандалізму, викрадення, або навмисних актів знищення з боку агресора. Так, підчас війни росією в Україні було знищено безліч творів культури і образотворчого мистецтва.
Keywords: сучасне мистецтво; живопис; творчість; 7((477)+(100))(062.552)