Частотність когнітивно-концептуальних груп слів категорії стану в англомовних художніх текстах - Шелудченко, С. Б.; Sheludchenko, S. B. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено функціональні характеристики слів категорії стану в тексті. Проаналізовано ієрархічну організацію концептополя СТАН. Висвітлено частотну градацію таксонів різних рівнів абстракції концептополя СТАН безпосередньо в художньому тексті. The article investigates the words’ of category of state functional characteristics in the text. The hierarchical organization of the conceptfield “STATE” is analyzed. The taxons of different abstract layers are graduated due to their frequency in fiction.
Words of the Category of State: the Frequency of their Cognitive-Conceptual Groups in English Fiction
Keywords: слово категорії стану; word of a category of state; концептополе; conceptfield; ієрархічна організація; hierarchical organization