Гейміфікація в навчанні іноземних мов: лінгводидактичний аналіз онлайн-платформ - Верко, Тетяна Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі вивчалась гейміфікація як сучасний підхід до навчання іноземних мов, зокрема англійської мови у закладах загальної середньої освіти. У роботі розглянуто теоретичні основи гейміфікації, визначено її основні принципи та можливості використання в освітньому процесі. Показано, що впровадження ігрових елементів у навчання сприяє підвищенню мотивації учнів і їхній активнішій участі у вивченні англійської мови. Особливу увагу зосереджено на аналізі сучасних онлайн-платформ для вивчення іноземних мов. У дослідженні розглянуто функціональні та гейміфікаційні особливості платформ Duolingo та Busuu, а також їхня роль у формуванні іншомовної мовленнєвої компетентності учнів основної школи. Проведено порівняльний аналіз лінгвістичних і мотиваційних компонентів зазначених платформ, визначено їхні переваги та обмеження.
Keywords: гейміфікація; навчання; мотивація до навчання; іноземна мова; мовні навички; онлайн-платформи; цифрові технології; іншомовна компетентність; Duolingo; Busuu