Атрибуція: суть, нормативно-правова база, місце в системі музейної роботи та мистецького ринку - Дмитренко, Алла Адамівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
У методичній розробці вміщено матеріали на допомогу здобувачам вищої освіти при вивченні теми «Атрибуція»: проаналізовано суть поняття «атрибуція», її види та визначення терміну в українській музеєзнавчій науці; з’ясовано мету і завдання атрибуції; визначено її предмет, об’єкт та суб’єкт; обґрунтовано основні принципи та функції атрибуції та її структуру; проаналізовано нормативно-правову базу атрибуції та її місце в системі музейної роботи і мистецького (антикварного) ринку; обґрунтовано основні параметри атрибутивного дослідження культурних цінностей.
Keywords: поняття «атрибуція »; нормативно-правова база атрибуції; атрибуція музейних предметів; 069.424-028.5(072)