Математичні методи розв’язування фізичних задач - Зубач, Ірина Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У даній магістерській роботі обґрунтовано необхідність ефективного використання математичних методів у процесі розв’язування фізичних задач у шкільному курсі фізики. Проаналізовано роль міжпредметних зв’язків фізики та математики у формуванні цілісного наукового мислення учнів. Підібрано та систематизовано фізичні задачі, розв’язування яких передбачає застосування різних математичних методів, що можуть бути використані на різних типах уроків фізики. Цей матеріал буде корисний як молодим вчителям , вчителям зі стажем, так і студентам педагогічних вузів.
Keywords: освіта; фізика; педагогіка; старша школа