Моніторинг бізнес-процесів страховиків в умовах цифровізації - Борисюк, Олена Володимирівна; Ткачук, Наталія Василівна (My University, 2024)
Однією з основних особливостей цифровізації є зростання застосування технологій і цифрових рішень. Страхові компанії повинні адаптуватися до нових технологій і змінювати свої бізнес-процеси, щоб застосовувати переваги цифрових інструментів. Наприклад, вони можуть застосовувати штучний інтелект для автоматизації процесу оцінювання ризиків або блокчейн для забезпечення безпеки та надійності даних. У статті охарактеризовано теоретичні засади та фактори, які сприяють цифровізації страхових компаній. Проаналізовано сучасний стан розвитку страхових компаній в умовах цифровізації. Проведено моніторинг діяльності страховиків у сучасних умовах. Узагальнено основні напрями вдосконалення процесу цифровізації страхових компаній в Україні.
Keywords: страхові продукти; цифровізація в страхуванні; 368.01