Позитивне самоствердження - запорука психологічного здоров’я особистості підлітка - Жизномірська, О. Я.; Zhyznomirska, O. Ya. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано особливості прояву позитивного самоствердження особистості підлітка та її психологічного здоров’я. Розглянуто різні точки зору на цю проблему. Запропоновано погляд на власне «Я» самоствердження та психологічного здоров’я як чинник успішної самореалізації та саморозвитку. Peculiarities of positive self-affirmation development and psychological well-being of personality in the period of adolescence are analyzed. Different viewpoints regarding the problem are reviewed. The approach considering self-affirmation and well-being as determinants of successful self-actualization and self-development is offered.
Positive Self-Esteem as a Pledge of Adolescent Mental Health
Keywords: здоров’я; психологічне здоров’я; саморозвиток; самореалізація; самоствердження; особистісне та соціальне самоствердження; health; psychological well-being; self development; self-actualization; self-discovery; self-affirmation; personal and social self-affirmation