Роль і місце фізичної підготовки в процесі бойового вдосконалення військовослужбовців Військово-Морських сил Збройних сил України - Попадьїн, В.; Номеровський, С.; Головійчук, І.; Максак, О.; Popadin, V.; Nomerovskiy, S.; Golovyichuk, I.; Maksak, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Розглянуто посилення взаємозв’язку рівня розвитку фізичних здібностей військовослужбовців з якістю виконання завдань за призначенням, підвищення ролі фізичної підготовки в процесі їх бойового вдосконалення. Проаналізовано наявний рівень фізичної підготовленості призовних контингентів, проблемну ситуацію, що полягає в суперечності між високими вимогами до нього та його реальними показниками, між різноманітністю форм підготовки й відсутністю взаємозв’язків між ними. Обґрунтовано необхідність високої спеціальної підготовки воїнів, усебічного розвитку їхніх інтелектуальних і фізичних здібностей. Наведено дані теоре¬тичного аналізу проблеми й практичних експериментальних досліджень, проведених із військовими моряками строкової служби (n = 125) протягом першого етапу служби в корабельних з’єднаннях вітчизняного флоту. Запропоновано авторську методику комплексного застосування різноманітних раціональних рухових режимів й оздоровчих фізичних вправ у навчальному процесі з фізичної підготовки цієї категорії військовослужбовців. It was studied strengthening of interrelation of the level of physical abilities development of the personnel with quality of performance of the mission tasks and increase of a role of physical preparation during the commbat improvement. Existing level of physical readiness of the invocatory contingents, a problem situation which consists in a contradiction between high requirements to this contingent and its real indicators, between a variety of forms of preparation and absence of interrelations between them are analysed. It is proved the necessity of high special preparation of the marines, full development of their mental and physical abilities. There are provided the data of the theoretical analysis of a problem and the practical pilot studies held with enlisted sailors (n = 125) throughout the first stage of service on the ship of domestic fleet. It is offered the author’s technique of the complex use of different rational impellent modes and improving physical exercises during the physical preparation of this category of the personnel.
Role and Place of Physical Readiness in the Course of Combat Improvement of Ukrainian Navy Personnel
Keywords: фізичний розвиток; спеціальна; підготовленість; засоби; здібності; the physical development; special; readiness; means; abilities