Декодування концептуально-аксіологічної домінанти в художньому тексті (на матеріалі англомовної драматургії) - Ерліхман, А. М.; Erlikhman, A. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено визначенню особливостей реалізації імпліцитності в художньому тексті. Здійснено спробу проаналізувати аскіологічний вектор тексту та його декодування через реконструкції та трансформацію концептів, які становлять аксіологічну шкалу тексту. The article focuses on singling out some peculiarities of the realization of implicitness in fiction. The attempt is made to analyze text axiological vector and its decoding by means of reconstruction and transformation of concepts which form textual axiological scale.
Decoding of Conceptual-Axiological Dominant in Fiction (based on English Drama)
Keywords: імпліцитність; концепт; оцінний полюс; аксіологічний вектор; концептуально-аксіологіч- на домінанта; implicitness; concept; evaluative pole; axiological vector; conceptual-axiological dominant