Структура формування здорового способу життя у вищих навчальних закладах сфери візуально-просторового мистецтва - Щур Лідія; Shchur Lidiya (Львівська національна академія мистецтв (м. Львів), 2014)
У статті розглянуто питання необхідності формування в студентів вищих навчальних закладів сфери візуально-просторового мистецтва навиків здорового способу життя та визначено основні стадії їх формування, зокрема ознайомлення, отримання загальних здоров’язберігальних знань; формування початкових умінь і звички до занять фізичними вправами; закріплення набутого вміння займатися фізичними вправами; формування навичок та переконань у необхідності ведення здорового способу життя, поява життєвого досвіду. In this article it was revealed the questions of need of healthy lifestyle formation and there were also defined the main stages of their formation among students of higher educational establishments of the sphere of visual-spatial arts. In particular, acquaintance, obtaining of general health-improving knowledge; formation of initial skills and habits to physical exercises practicing; consolidation the skills to exercise; formation of skills and belief in the necessity of maintaining a healthy lifestyle, the emergence of life experiences.
Structure of Formation of Healthy Lifestyle in Higher Education Establishments in the Sphere of Visual-spatial Arts
Keywords: студенти; мистецькі спеціальності; здоровий спосіб життя; students; art specialties; healthy lifestyle